• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerwoning in neoclassicistische stijl, volgens gedateerde bouwplannen in 1910 gebouwd in opdracht van Donat Braeckman, samen met de drie kleinere huisjes ernaast (nummer 102-104, 106).

Breedhuis van drie traveeën en tweeënhalve bouwlagen, oorspronkelijk twee bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel op hardstenen plint verrijkt met spiegelpanelen, horizontaal geleed door imitatiebanden en doorlopende vensterdorpels en een verkropte kroonlijst. De uitspringende zijtraveeën bevatten de voordeur en een vleugelpoort (nu open doorrit naar achtergelegen garages). Rechthoekige deur, poort en vensters, laatstgenoemde gevat in een geprofileerde omlijsting, op de bovenverdieping met kroonlijst op consoles, behouden schrijnwerk.

• Gemeentearchief Wetteren, Bouwplannen, 1901-1909, II.
  • VERPLANCKE D., Een overzicht van de nog bestaande herenhuizen uit de periode 1830-1914 te Wetteren, onuitgegeven licentiaatsverhandeling Universiteit Gent, 1992, p. 129-134.