Ensemble van burgerhuizen en winkelhuis

Beschrijving

Ensemble van drie burgerhuizen en winkelhuis in straatbocht. Eenheidsbebouwing van zes traveeën en twee bouwlagen onder leien dak, in 1903 door deurwaarder Pierre Maryns – Poelman gebouwd op de plaats van een voormalige ijzergieterij (zie kadasterarchief). Gecementeerd parement met schijnvoegen. Getoogde vensters met T-ramen, behouden schrijnwerk, arduinen dorpels, op de bovenverdieping doorgetrokken geriemde booglijst. Nummer 141 met houten witgeschilderde winkelpui met deur en winkelraam in een houten pui met versierde pilasters en bekronend hoofdgestel.