Onze-Lieve-Vrouwekapel met knotwilgen

bouwkundig / landschappelijk element

Beschrijving

Onze-Lieve-Vrouwekapelletje nabij de straathoek met Westremstraat (naast nummer 86). Ingeplant voor een weide, op de wegberm en met flankerende knotwilgen. Traditioneel wegkapelletje van het type veldkapel met vrij jong voorkomen (midden 20ste eeuw?) doch mogelijk in oorsprong ouder.

Witgeschilderde bakstenen sokkel op gepleisterde plint en afgedekt door een overstekend zadeldak (mechanische pannen) afgewerkt met houten daklijst. IJzeren dakkruisje boven de voorpuntgevel. Steekboognis gemarkeerd door omlijstende bakstenen op dorpel en afgesloten door een beglaasd ijzeren traliedeurtje. Daarboven: een polychroom paneel gevormd door twee tegels, een banderol voorstellende met volgend opschrift: "O Maria/ machtig en goed/ Door mij van harte/ Wees Gegroet". Wit beeldje van Onze-Lieve-Vrouw met Kind achter in de nis.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena