Dubbele woning met winkelruimte

Beschrijving

Interbellumpand volgens bouwplan van 1932 ontworpen als dubbele woning met winkelruimte in opdracht van dhr. J. Michaut naar een ontwerp van architect J. Michaut (Wetteren). Constructie van drie bouwlagen en drie traveeën onder plat dak. Voorgevel in art-decostijl met symmetrische opstand. Verspringend gevelvlak in baksteen met imitatienatuurstenen banden en decoratieve elementen. Winkelpui bekleed met bruine tegels, nu overschilderd, en afgeschuinde centrale toegang. Gevelbrede erker met schuine hoeken op de eerste verdieping op getrapte basis, met centraal terras onder afdak op rechthoekige zuilen. Rechthoekige vensters met kleine roedeverdeling, bewaard schrijnwerk. Bovenverdieping met centrale erker, geflankeerd door twee drielichten met vernieuwd schrijnwerk.

• Gemeentearchief Wetteren, Bouwplannen, XVI.
  • DE MOL D., Wetteriana 1882 - 1982, Wetteren, 1986, p. 45.