Conciërgewoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Conciërgewoning

Beschrijving

Voormalige conciërgewoning bij leerlooierij Hector Lebegge, opgericht in 1888 nabij het station van Kwatrecht. Bedrijf, later gekend als de "Naamlooze Maatschappij Huidevetterij Lebegge" of "société anonyme Tannerie Lebegge", omvatte oorspronkelijk ook de gebouwen Brusselsesteenweg 6 en Slagveld 5.

Witgeschilderde baksteenbouw van twee bouwlagen en vier traveeën onder schilddak in kunstleien, kadastraal opgetekend in 1889. Getoogde deur en vensters waaronder enkele blind, gedeeltelijk bewaard houtwerk. Hekpijlers aan oostzijde.

• VAN HEDEN R., Van Quaet-Atrecht tot Kwatrecht, 2000, Kwatrecht, p. 59-62.