Gemeentelijke begraafplaats van gehucht Kwatrecht

Beschrijving

Lokale begraafplaats in opdracht van het gemeentebestuur aangelegd na gemeenteraadsbeslissing in 1904 en aankoop van grond in 1905. Aanbesteding voor bouw van lijkenhuisje, hekstijlen en ijzeren hek goedgekeurd in 1907.

Omhaagd terrein met ijzeren hekken tussen nieuwe bakstenen pijlers aan de straat, ingeplant tegenover een oude kerkwegel leidende naar de parochiekerk. Sobere eenvoudige aanleg, gemarkeerd door centraal verhard pad. Begraasde perken met kegelvormig geschoren taxusboompjes. Oudste begin-20ste-eeuwse graven, rustplaats voor de zusters van Liefde en bakstenen lijkenhuisje situeren zich achteraan (ten zuidoosten). Perk voor oorlogsslachtoffers en veteranen bevindt zich vooraan (ten noordoosten).

• UYTTENDAELE R., Wetteren 1900-1952. Kroniek van een gemeente, Wetteren, 1993, p. 318.