• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerwoning met modernistische inslag uit 1938 gebouwd door mevrouw Vander Heyden, volgens kadasterarchief. Onderdeel van een ensemble van modernistisch getinte enkelhuizen (nummer 4-10).

Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak (kunstleien) met dakkapel. Gevel in rode sierstenen met toepassing van bruine sierstenen voor de hoger opgetrokken deurtravee en dakkapel. Asymmetrische gevelcompositie met licht verspringende en doorbroken gevelvlakken. Rechte muuropeningen met vernieuwd houtwerk. Houten deur met ijzeren deurlicht.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena