• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met achterin gelegen boerenwoning en rechts in L-vorm aanleunende bedrijfsgebouwen die het voorerf gedeeltelijk omsluiten. Voorheen vrijstaand huis teruggaand op een minstens van in de eerste helft van de 19de eeuw bestaande woning, omstreeks 1900 vergroot met toevoeging van een parallel aan de straat gelegen bijgebouw. Later naar achter vergroot huis (zie bouwnaden in linker zijpuntgevel), rechts verbreed en met aanbouw van haakse stal (volgens het kadasterarchief in 1929). Breed ijzeren toegangshek aan betonnen pijlers tegenover de woning. Boerenhuis van vier traveeën met rechts aansluitende schuur van twee traveeën onder doorlopend zadeldak (kunstleien). Recenter toegevoegde brede klimmende dakkapel boven de linker traveeën. Noordelijk gerichte, verankerde en gewitte gecementeerde erfgevel met schijnvoegen op een grijs geschilderde plint. Geprofileerde daklijst met hanggoot. Licht getoogde vensters op hardstenen dorpels en met groen- en witgeschilderde luiken. Smalle getoogde deur in tweede travee. Kleine vensteropeningen met houten latei in de linker zijpuntgevel. Rechts, gevelhoge schuurpoort onder latei met consoles.

Ten westen en ten noorden van het erf, bedrijfsgebouwen onder zadeldaken.