Winkel met café

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkel met café

Beschrijving

Voormalig winkelhuis met café, heden woning. Alleenstaand en iets achterin gelegen gebouw van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien), met rechts aansluitende garage (voorheen winkel). Volgens mondelinge bron huis gebouwd omstreeks 1930 (volgens kadasterarchief van 1931-1932). Art-decogetint dubbelhuis met lijstgevel opgetrokken uit rode baksteen verlevendigd met witgeschilderde lijsten en omlijstingen, op een gecementeerde plint. Aflijnende baksteenfries op uitgelengde bakstenen consoles. Brede benedenvensters en centrale deur met kenmerkende afgeschuinde hoeken en gekoppelde rechthoekige bovenvensters; bewaard schrijnwerk met roedeverdeling en gekleurd gestructureerd glas in de bovenlichten.