Boerenwoning

Beschrijving

Haaks op de straat ingeplant boerenhuis, volgens het kadasterarchief rest van een voormalige hoeve met losse bestanddelen wellicht opklimmend tot begin 19de eeuw. In 1866 werd een bedrijfsgebouw ervan omgebouwd tot de huidige woning. Later naar verluidt ook café. Gebouw van acht traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak. Verankerde witgeschilderde voorgevel op grijs geschilderde plint; drie rechter traveeën gemarkeerd door bakstenen lisenen. Rechthoekige muuropeningen onder houten lateien; vensters met bewaard schrijnwerk, hardstenen dorpels en luikduimen. IJzeren pomp op het achtererf.