Slagerij en landgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Slagerij en landgebouw

Beschrijving

Bedrijfsgebouw met Sint-Antoniuskapelletje, rest van een voormalige hoeve met slagerij. Erf met rechts vrijstaand burgerhuis van 1939 (volgens kadastergegevens), naar verluidt voorheen met slagerswinkel in het vooruitspringende vensterrisaliet met puntgevel. Huis met eigentijds geel bakstenen voorgevelparement, zwart geglazuurde plint en dito gevelornamentiek. Getrapt verdiepte voordeur. Muuropeningen recent voorzien van nieuw schrijnwerk.

Links ervan, schuin op de straat ingeplant groot bakstenen landgebouw onder afgewolfd pannen zadeldak, opklimmend tot eind 19de - begin 20ste eeuw. Centraal in blinde straatgevel aangebrachte spitsboognis, gevat in gesinterde bakstenen omlijsting met bekronend kruis; beeldje van Sint-Antonius van Padua tussen twee kandelaars achter beglazing.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena