Beschrijving

Hoeve bestaand uit een haaks op de straat ingeplant boerenhuis met aansluitende dwarsschuur, een achterin gelegen wagenhuis en aan de straat ingeplant bakhuis. Erf toegankelijk via een dubbel ijzeren hek tussen woning en bakhuis. Oude taxushaag als afsluiting van de moestuin aan de straat rechts.

Boerenhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder half schilddak (kunstleien) met toegevoegde dakkapel aan de erfzijde, in kern wellicht minstens opklimmend tot begin 19de eeuw. Verankerde, beraapte en thans witgeschilderde gevels op een grijs geschilderde, gecementeerde plint met schijnvoegen en spiegels. Grijs geschilderde getrapte daklijst. Rechthoekige vensters in vlakke omlijstingen op hardstenen dorpel en met luiken. Getoogde deur met bovenlicht in rechter travee. Aansluitend bakstenen bedrijfsgebouw onder pannen zadeldak met gevelhoge groengeschilderde schuurpoort en lage staldeurtjes.

Aan de straat ingeplant gewit bakstenen bakhuis van twee traveeën onder pannen zadeldak, voorzien van grote houten ankers.