Sint Jozefcollege

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint Jozefcollege

Beschrijving

Kleuterschool, bewaarschool, bestuurd door de zusters maricolen van 1896 tot 1965 en van 1965 tot 1982 door de zusters dienstmaagden van de Heilige Harten van Jezus en Maria; sedertdien afdeling van het Sint-Jozefcollege.

Langgestrekt schoolgebouw van tien traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen). Bakstenen lijstgevel met segmentbogige muuropeningen in geprofileerde omlijsting; op de bovenverdieping werden de meeste vensters dichtgemetseld. In 1993 gerenoveerd onder leiding van architect J. Peeters.

• 150 jaar Sint-Jozefcollege Turnhout, Turnhout, 1996, p. 144-145.
  • SCHELLEKENS J., Turnhout de hoofdstad van de Kempen, Amsterdam, 1949, p. 156.