Dubbelvilla Stella Maris en Sauvegarde

Beschrijving

Villa, samen met de nummers 10 tot 17 gebouwd in traditionele landelijke stijl naar "Vlaams" concept tussen 1924-1927 naar een ontwerp van architect Valentin Vaerwyck (Gent); huidige woning, gedateerd "1926", is gebouwd voor één van zijn vrienden, de kunstenaar René De Cramer. Witbeschilderde en verankerde baksteenbouw op gepikte plint, afgedekt onder wisselend en overstekend dakenspel met mechanische pannen. Schrijnwerk met luiken en kleine roedeverdelingen. Twee gevelstenen Omhaagde en ommuurde tuin met houten toegangshek tussen bakstenen hekpijlers.

• Archief Onroerend Erfgoed - West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00267.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje