Halfvrijstaand burgerhuis

Beschrijving

Halfvrijstaande burgerwoning, volgens kadastergegevens circa 1938 opgetrokken door een vlashandelaar. Verankerde, rode baksteenbouw van twee bouwlagen en twee traveeën onder zadeldak (zwarte, mechanische pannen). Geelbakstenen voorgevel met modernistische inslag, parement in streklagen boven een arduinen plint. Op de verdieping een rechthoekige erker met aansluitend balkon en breed dakvenster onder plat dak met uitstekende dakranden. Rechthoekige muuropeningen met gedeeltelijk bewaard schrijnwerk. Deur met arduinen buitentrapje in een portiekje onder brede luifel en geprofileerde omlijsting in groengeglazuurde bakstenen. Links met ingewerkte brievenbus en erboven een venstertje met glas in lood met geometrisch motief. Betraliede deur met initialen "B V " van de bouwheren Beeuwsaert-Van Thournhout. Balkons met balustrade in verzorgd smeedijzer. Tegen de rechtergevel is een lager volume aangebouwd.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Oostrozebeke, 1938/10.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien