Twee dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee stadswoningen

Beschrijving

Twee woonhuizen onder één gemeenschappelijk pannen schilddak daterend van circa 1900 confer een kaart van het Militair Cartografisch Instituut van het begin van de 20ste eeuw.
Kleine voortuin met aan de straatkant een lage, bakstenen muur met buisleuning. Verankerde baksteenbouw met beigegeschilderde voorgevel op een lage grijsgeschilderde plint. Vensters ter hoogte van de eerste bouwlaag zijn beluikt; vensters van de tweede bouwlaag met een over de voor- en zijgevels doorgetrokken onderdorpel. Rechts van nummer 38 staat een schuurtje.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje