Beeld De Vlasser

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Beeld De Vlasser

Beschrijving

Beeld "De Vlasser", geplaatst aan de westzijde van de kerk, naar ontwerp van Roland Debucquoy en ingehuldigd op 23 april 1988.
Kunststof beeld dat een vlasboer uitbeeldt die een vlaskapel opstelt om te drogen. Geplaatst op bakstenen sokkel met natuurstenen dekplaat. Natuurstenen gedenkplaat met opschrift: "AANDENKEN AAN / DE VLASSER / DIE TUSSEN 1860 EN 1960 / DOOR MATELOOS NOESTE ARBEID / DE WELVAART BRACHT / AAN DE GOLDEN RIVER". Daaronder een kleinere natuurstenen plaat met vermelding: "DOOR R. DEBUCQUOY / 23 APRIL 1988".

• Buitentekstillustratie, in Leiesprokkels 1994-1995, jaarboek 5, 1995, p. 182.

Auteurs: Santy, Pieter