Oorlogsgedenkteken voor de Leieslag in 1940

Beschrijving

Oorlogsgedenkteken voor de Leieslag in 1940, gelegen langs het meest oostelijke pad van het Ooigembos, ontworpen circa 1955 door architect Libeer in opdracht van de heer Bossuyt. Oorspronkelijke hardstenen platen (vier) vermoedelijk weggenomen bij vervaardiging van het nieuwe gedenkteken langsheen de straat.

Betonnen kruis binnen halfrond perk gevormd door lage muurtjes in breuksteen. Verdwenen kruisbeeld.

• Gemeentearchief Wielsbeke, 871.1: Bouwvergunningen, 1955-1956.
  • CORNILLY J., Monumentaal West-Vlaanderen, beschermde monumenten en landschappen in de provincie West-Vlaanderen. Deel I: arrondissementen Ieper, Kortrijk, Roeselare, Tielt, Brugge, 2001, p. 233.
  • JACOBS M., Zij die vielen als helden… Deel 2: Inventaris van de oorlogsgedenktekens van de twee wereldoorlogen in West-Vlaanderen, Brugge, 1996, p. 284.

Auteurs: Santy, Pieter