• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Vrijstaand burgerhuis met kleine voortuin, volgens bouwaanvraag van 1935 opgericht naar ontwerp van onderwijzer Remi Van Kerckhove (Zele). Drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, met links garage en rechts tuinpoortje. Symmetrisch dubbelhuis met centraal hoger oplopend deurrisaliet met getrapte portiek onder een trapezoïdale erker op zware console en met balkon. Hoger, afgeknot dakvenster dat de overstekende kroonlijst onderbreekt. Zeer decoratief metselwerk van afwisselend gele en rode baksteen (in halfsteens én verticaal geplaatst verband) met schuine zwarte lint- en stootvoegen, kenmerkend voor de bouwperiode. Schrijnwerk vensters vernieuwd, voordeur in art-decostijl aan een bordes van twee treden behouden.

• BOONE L., Zeelse “aannemers-ontwerpers”, ontwerpers van gebouwen en architecten 1900-1960, in Heem- en Oudheidkundige Kring Zele, Jaarboek Nr. 35, 2004, p. 221.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena

De voordeur in art-decostijl is verdwenen.