Kantoorgebouw Radio Televisie Telefoon

Beschrijving

Kantoorgebouw Radio Televisie Telefoon uit de jaren 1950, met gevelsteen met typisch RTT-logo in de linker gevelhoek. Kantoorgebouw met T-vormige plattegrond, uitgewerkt als dubbelhuis van twee bouwlagen en zeven traveeën onder een steil pannen schilddak met twee lage aanbouwen onder een zadeldak. Brede omlopende overstekende houten witte dakgoot als gevelbeëindiging. Strakke gevelcompositie bepaald door de smalle rechthoekige vensteropeningen, de centraal geplaatste voordeur en door twee verticaliserende vlaggenmasten. Ritmering doorgetrokken tot in de weloverwogen keuze van het baksteenmetselwerk in Vlaams verband en de hardstenen uitspringende omlijstingen en dito plint. Metalen schrijnwerk, voordeur met typische klink.