Herenhuis met dienstgebouwen

Beschrijving

Herenhuis met lagere symmetrische dienstgebouwen, achter- en voortuin en ijzeren hek aan straatzijde uit eind 19de eeuw (?). Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen met neoclassicistische inslag onder schilddak (nok parallel aan de straat, leien). Gecementeerde, van imitatiebanden voorziene, witgeschilderde lijstgevel op arduinen plint. Borstweringen van bovenverdieping gevat tussen zware cordons, licht middenrisaliet met soort van blind oeil-de-boeuf met druiplijst boven de deur en bekroond door frontonnetje; entablement met casementen tussen licht geprofileerde cordons. Eenvoudige daklijst op gekoppelde modillons. Rechthoekige benedenvensters in geprofileerde omlijstingen; getoogde bovenvensters in geriemde omlijstingen bekroond met stucversiering. Rechthoekige deur met bovenlicht en gesmeed ijzeren waaier in geprofileerde omlijsting. Eénlaagse bijgebouwen tegen de zijgevels, telkens onder half schilddak.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle