Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Pittoresk langgestrekt hoevetje, gelegen in een beboomde omgeving, uit 18de eeuw, met latere aanpassingen. Eén bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Oorspronkelijke voorgevel (18de eeuw): verankerde witgeschilderde lijstgevel van vijf traveeën op gepikte plint. Gedeeltelijk beluikte rechthoekige vensters. Witgeschilderde traditionele zandstenen korfboogdeur met sleutel, imposten en druiplijst; links rechthoekige staldeur onder houten latei, armpomp links ernaast. Geprofileerde holle stuckroonlijst. Rechter zijpuntgevel aan straatzijde bewaart muurvlechtingen welke op verbreding wijzen: namelijk vernieuwde achtergevel (19de tot 20ste eeuw) van zeven traveeën met rechthoekige muuropeningen; beluikte vensters.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle

In vergelijking met de inventaristekst van 1978 is de geprofileerde holle stuckroonlijst verdwenen.