Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Hostellerie

Beschrijving

Erg vernieuwde gesloten hoeve, heden gebruikt als restaurant. Gelegen aan de Zwalmbeek tegenover een watermolen, zogenaamd Boembekemolen, (grondgebied Brakel) en met kapel (eerste kwart van de 20ste eeuw) rechts, vormt het geheel een blikvanger in het landschap. Witgeschilderde bakstenen gebouwen onder zadeldaken (mechanische pannen) gegroepeerd rondom een rechthoekig erf. Rechthoekige inrijpoort opgenomen in het verlengde van het boerenhuis. Woonhuis van vijf ongelijke traveeën, één bouwlaag (nok parallel aan de straat). Twee dakkapellen. Rechthoekige vernieuwde muuropeningen onder houten lateien.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle