Download als CSV-bestand
Tonen in Google Earth

De Inventaris van het Onroerend Erfgoed

Je zoekopdracht leverde 7444 resultaten.

Vorige [ 1 .. 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 .. 373 ] Volgende

Bogardenschool

Arsenaalstraat 4, Brugge (West-Vlaanderen)

Nr. 4. Stedelijke Nijverheids- en Taalleergangen "De Bogaerde". In oorsprong gebouwd op gronden van de eigenlijke Bogardenschool cf. Katelijnestraat nr. 86-88. Ca. 1900 verhuurd aan de zusters van H. Vicenzo a Paolo - gevestigd op het Wijngaardplein nrs. 1-3 - en geleidelijk aan verkocht. Door de zusters in eerste instantie bebouwd met beroepsschool, die echter niet lang b

Bombroekmolen

Bombroekstraat 4-6, Kortessem (Limburg)

Het betreft één van de twee watergraanmolens van het onderslagtype op het grondgebied van de oude heerlijkheid Kortessem.

Bomenpoortjes van drie paardenkastanjes

Schamelbeekstraat 55 (Sint-Pieters-Leeuw)

Een ongeveer dertig jaar oude aanplanting van drie paardenkastanjes werd, bij de toegangen van een woonkavel, door de huidige bewoner op traditionele wijze uitgevoerd met plak- of huwelijksenten. Het is de toegang tot de voordeur en een bredere toegang voor wagens die op sierlijke wijze van bomenpoortjes zijn voorzien.

Boomkapel

Dendermondesteenweg 50, Wetteren (Oost-Vlaanderen)

Houten beglaasd boomkapelletje aan lindeboom in omhaagde voortuin van een villa, op straathoek.

Boomkapelletje

Boombosstraat zonder nummer, Laarne (Oost-Vlaanderen)

Boomkapelletje aan gekandelaarde lindeboom, naast de woning nr. 14. Vrij hoog aan de boom opgehangen kapel, die naar verluidt na genezing een dertigtal jaar geleden gemaakt werd ter vervanging van een voorgaand exemplaar.

Boomkapelletje

Zogge zonder nummer, Hamme (Oost-Vlaanderen)

Zogge nr. 106 (ernaast). Boomkapelletje hangend aan bij de straat staande solitaire eik met brede stam. Lichtblauw geschilderd houten Mariakapelletje met O.-L.-Vrouwebeeldje, vermoedelijk uit de periode jaren 1950 of begin jaren 1960.

Boomkapelletje

Wingensesteenweg zonder nummer, Tielt (West-Vlaanderen)

Wingensesteenweg z.nr./ bij nrs. 63-69. Boomkapelletje geplaatst in 1996 door de bewoners van "De Kannebank", de rij werkmanshuisjes z.g. naar de voormalige herberg die eertijds in een ervan wordt uitgebaat. Witgeschilderd deels beglaasd houten kapelletje waarin O.-L.-Vrouwebeeldje met topkruis en beschilderd opschrift "AVE MARIA".

Boomkapel met Mariabeeldje

Hertstraat zonder nummer, Dendermonde (Oost-Vlaanderen)

Boomkapelletje in uitgeschoten linde. Gelegen naast nr. 13 aan de afsplitsing van een veldweg en vroegere toegangsweg naar het verdwenen achterliggende "Hof ter Hertwinkel", op de Poppkaart aangegeven als "'t Hof te Eertwinkel Fme".

Boomkruis Vorte Bossen

Bruwaanstraat zonder nummer, Ruiselede (West-Vlaanderen)

Bruwaanstraat z.nr. "Boomkruis Vorte Bossen" opgehangen in een beuk aan de rand van het bos. Naar verluidt vroeger "Simoens' kruislievenheere" genoemd. De aanleiding of reden van de aanwezigheid van het kruis is niet gekend. Het oorspronkelijke kruis uit 1861 wordt in 1961 door Charles-Louis Hoste (cf. Kruisbergstraat nr. 2) vernieuwd. Groenbeschilderd, b

Boothuis

Doornlaan 8, Zedelgem (West-Vlaanderen)

Alleenstaande, moderne woning in een tuin zogenaamd het "Boothuis", in 1992 gebouwd naar ontwerp van architect Dirk Defraeije (Gent) met medewerking van architect Koen Van de Vreke.

Borgerhof

Slachthuisstraat 9, Tramstraat 9 (Borgloon)

Sociale huisvestingsmaatschappij Tongershuis bouwde omstreeks 1982-1983 een wooncomplex met twee appartementsgebouwen en een tussenliggende groenzone. Het project werd ontworpen door de lokale architecten Jean Posen en Luc Vandeplas.

Borstelfabriek Brosserie l'Hirondelle

Stationsstraat 30, Izegem (West-Vlaanderen)

Nr. 30. Voormalige "Brosserie l'Hirondelle", gesticht in 1840 door Jules Demeester. In 1887 oprichting van de Maatschappij Demeester en Paret en bouw van een nieuw werkhuis op de huidige plaats. In 1913 wordt de fabriek aangekocht door A. Devolder. In 1962 wordt de productie stilgelegd en worden de fabrieksgebouwen verhuurd aan een breigoedfabrikant. In 1987 aankoop van de vervallen fabr

Borstelfabriek en directeurswoning Carpentier

Abeeldreef 15, Meulebeke (West-Vlaanderen)

Abeeldreef nr. 15. "Willy Carpentier Houtindustrie", bedrijf met woonhuis gebouwd in 1941 naar ontwerp van architect Albert Crop (Meulebeke). Historiek. Op het terrein in de noordwestelijke hoek van de straat, tegen de toenmalige spoorlijn Tielt - Ingelmunster aan, wordt in 1913 een mechanische lijnwaadfabriek opgericht door de Meulebeekse fabrikant August Maes, gekend als "Maes Frères

Borstelfabriek The Giraffe Brushworks

Kasteelstraat 15, Izegem (West-Vlaanderen)

Nr. 20. Voormalige borstelfabriek z.g. "The Giraffe Brushworks" cf. bouwplan; opgericht door E. Werbrouck in 1897 cf. gevelsteen, vlg. kadaster verbouwing van twee huizen. Uitgebreid in 1911. Vlg. bouwplan gevelaanpassing in 1928. In de jaren 1980 wordt de begane grond aangepast cf. garage en deur en worden de bedrijven ingenomen door de firma Strobbe bvba. Langgestrekte bakstenen lijst

Geen afbeelding beschikbaar

Bosarboretum

Bovekerkestraat zonder nummer, Carrestraat zonder nummer, Litterveldstraat zonder nummer, Provinciebaan zonder nummer (Koekelare)

Het bosarboretum met de collectie park- en bosbomen en het zaadbomenbestand te Koekelare zijn beschermd als monument. De bescherming omvat zowel de volledige zone met de originele parkarchitecturale invullingen als het bosbestand met de oudste en omvangrijkste Koekelare-dennen, nabij de bezoekersparking bij het domeinbos Grote Vijver.

Bosarboretum Koekelare

Bovekerkestraat zonder nummer, Carrestraat zonder nummer, Litterveldstraat zonder nummer, Provinciebaan zonder nummer (Koekelare)

Het Bosarboretum van Koekelare werd aangelegd in 1945-1946. Het is een deel van het Koekelarebosof of Domeinbos Koekelare. Het arboretum omvat ook een bosplantenkwekerij met zaadbomenbestand van de zogenaamde 'Koekelare den' (Corsicaanse den cv. Koekelare).

Boshoeve

Bosstraat 1A, Putte (Antwerpen)

Recent huis onder pannen zadeldak in landelijke stijl uit het derde kwart van de 20ste eeuw. Ten zuidwesten haakse langsschuur van vier traveeën met wanden van leem en hout onder afgewolfd zadeldak.

Boskapel

Kapelstraat zonder nummer, Balen (Antwerpen)

Zogenaamde Boskapel, naar verluidt na de Tweede Wereldoorlog opgetrokken uit dankbaarheid en toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw.

Geen afbeelding beschikbaar

Boskapel en omgeving met ommegang

Kasteelstraat 212 (Buggenhout)

De bescherming als monument omvat de Boskapel met omgeving, met inbegrip van de vijftien statiën van de Heilige Rozenkrans.

Boskapel Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand

Hees zonder nummer, Hamont-Achel (Limburg)

De oorspronkelijke kapel raakte in verval, werd volledig afgebroken en door buurtbewoners en vaklui in 1976-77 naar het origineel gereconstrueerd.

Je zoekopdracht leverde 7444 resultaten.

Vorige [ 1 .. 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 .. 373 ] Volgende