Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6668 resultaten


ID: 43969 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Bavoparochie

Kwaadstraat 13 (Kruisem)
In 1978 op de plaats van de oude pastorie gebouwde nieuwe woning met in de rechter penant ingewerkte arduinen nis met beeld van de Heilige Rochus.


ID: 74516 | Bouwkundig element

Villa Vandenhaute

Lange Aststraat 20 (Kruisem)
Moderne villa van architect Juliaan Lampens van 1964-67.


ID: 74522 | Bouwkundig element

Huisekoutermolen

Molenstraat (Kruisem)
De Huisekoutermolen is een houten staakmolen die in het eeuwenoude molenlandschap op de heuvelkam tussen Leie en Schelde staat. De molen, die oorspronkelijk in Waregem stond, werd in 1971 aangekocht door molenexpert Paul Bauters en nadien tussen 1972-1975 overgebracht naar Huis en maalvaardig gerestaureerd door Walter Mariman.


ID: 131429 | Landschappelijk element

Opgaande linde als vrijheidsboom

Nokeredorpstraat (Kruisem)
Centraal op het gekasseide en driehoekige dorpspleintje van Nokere, tegenover de parochiekerk Sint-Ursmarus, bevindt zich een jonge opgaande linde, die de naar aanleiding van de Belgische onafhankelijk in 1830 aangeplante vrijheidsboom vervangt.


ID: 43844 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Vrede

Nokerepontweg (Kruisem)
Bakstenen gebouw naar ontwerp van architect Roger Warie, van één travee onder zadeldak tussen brede puntgevels met aflijnende arduinblokken; plint van zwarte baksteen.


ID: 74413 | Bouwkundig element

Stichting Veranneman

Vandevoordeweg 2 (Kruisem)
Stichting Veranneman, centrum voor beeldende kunst, gebouwd in 1972-74 door E. Veranneman en zijn echtgenote naar ontwerp van architect Ch. Van der Plaetse.


ID: 74319 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw ter Troost

Waregemsestraat (Kruisem)
Bakstenen kapel, opgericht op het domein van het zogenaamd Nieuw Kasteel door J. en M. Ruffo de Bonneval als dank na de Tweede Wereldoorlog.


ID: 89709 | Bouwkundig element

Villa

Bavikhoofsestraat 160 (Kuurne)
Villa van 1949, met parement van rode baksteen op plint van breuksteen. Typerende afgeronde hoektravee afgelijnd door verspringende kroonlijst. Omlopende horizontale vensterregisters verdeeld door tussenstijlen. Verdiept rondboogportaal.


ID: 89705 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Bavikhoofsestraat 37 (Kuurne)
Burgerhuis volgens de kadastrale gegevens van 1929. Parement van oranje baksteen op plint van arduin en streks geplaatste zwartgeglazuurde baksteen. Rechthoekige muuropeningen in typerende omlijsting van granito. Vernieuwd schrijnwerk. Rechthoekig portaal met luifel en glas-in-loodbovenlicht.


ID: 89714 | Bouwkundig element

Hoeve Vandewalle

Boomgaardstraat 168 (Kuurne)
Voormalige hoeve, heden ingericht als gemeentelijk domein met verschillende recreatieve functies. De oudste vermeldingen van de hoeve gaan terug tot 1405 als het leengoed "Ten Driessche" of nog anders genoemd "Goet te Coppenholle". Omwalde voormalige hoeve met losstaande bestanddelen gegroepeerd rondom gekasseid erf.