Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

148 resultaten


ID: 73771 | Bouwkundig element

Elektriciteitscabine

Geraardsbergsestraat (Brakel)
Elektriciteitscabine van 1939. Geel en bruine bakstenen lijstgevel met spaarvelden, verticaal opschrift CED en deur onder betonnen luifel op consoles.


ID: 213946 | Bouwkundig element

Elektriciteitscabine

August Plovieplein (Bredene)
Elektriciteitscabine, gelegen tussen en schuin ingeplant tegenover de huizenrij van het August Plovieplein en de Fritz Vinckelaan. Grijs geschilderd volume van één bouwlaag onder platte bedaking.


ID: 74868 | Bouwkundig element

Burgerhuis van 1931 en electriciteitscabine

Gistelse Steenweg 139-143 (Brugge)
Traditionele bakstenen lijstgevel boven een arduinen plint met horizontaal belijnende banden.


ID: 79909 | Bouwkundig element

Visartsluis

Kustlaan (Brugge)
Eerste zeesluis gebouwd bij de aanleg van de haven van Zeebrugge. De later toegekende benaming is een hulde aan burgemeester Visart de Bocarmé (1835-1924), die samen met baron de Maere aan de basis lag van het ontwerp voor Brugge-Zeehaven. Met de aanleg van de sluis wordt begonnen circa 1896. Begin maart 1904 vaart het eerste schip door de zeesluis.


ID: 83192 | Bouwkundig element

Stadswoning

Potterierei 66-69 (Brugge)
Breedhuis op L-vormige plattegrond van vijf + twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Verankerde bakstenen lijstgevel, okergeelbeschilderd boven een zwarte plint. 19de-eeuws uitzicht, doch oude 17de-eeuwse kern.


ID: 78957 | Bouwkundig element

Pastorie en gemeentehuis van Sijsele

Dorpsstraat 120-122 (Damme)
Voormalige pastorie en gemeentehuis van Sijsele, waarin thans het politiekantoor en enkele administratieve gemeentelijke diensten zijn ondergebracht, met name Jeugd, Volksontwikkeling en Bevolking. In 1938 gebouwd naar ontwerp van architect Frans Van Cleven (Brugge), in de voortuin van de 18de-eeuwse pastorie die meer achterin gelegen was in een groot ommuurd domein ten westen van de Sint-Martinuskerk; de oude pastorie wordt afgebroken. Oorspronkelijke dubbelwoonst met invloed van de modernistische stijl. Baksteenbouw van tweemaal drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.


ID: 78877 | Bouwkundig element

Mariakapelletje

Heernisstraat 1 (Damme)
Mariakapelletje aan de ingang van een totaal verbouwde hoeve. 20ste-eeuwse witgeschilderde bakstenen wegkapel, onder leipannen zadeldakje, gepekte plint.


ID: 78850 | Bouwkundig element

Sint-Dionysiuskerk gelegen in rechthoekig kerkhof

Vissersstraat (Damme)
Neogotische parochiekerk gebouwd in 1867-1869 ter vervanging van een in kern 16de-eeuwse kerk. Kerk gelegen in rechthoekig kerkhof, ommuurd met lage bakstenen muur, waarin ten westen een elektriciteitscabine. In de oosthoek, een rood bakstenen lijkhuisje in neogotische stijl. Kerk, opgetrokken op een kruisvormig grondplan, bestaat uit een driezijdig gesloten hoofdkoor, geflankeerd door twee vlak afgesloten zijkapellen, een kruisbeuk, een driebeukig basilicaal schip van vijf traveeën; ten westen van de hoofdbeuk bevindt zich de vierzijdige westtoren


ID: 85817 | Bouwkundig element

Elektriciteitscabine

Jordaenslaan (De Haan)
Elektriciteitscabine uitgewerkt als kapelletje met aan straatzijde getoogde Marianis. Vermoedelijk gebouwd in de jaren 1950; hoorde oorspronkelijk bij het hier gelegen kindertehuis "Notre Dame" dat werd ontworpen door architect Léon Ide (De Haan) en is gesloopt in 1982.


ID: 85869 | Bouwkundig element

Elektriciteitscabine

Memlinglaan (De Haan)
Langs de tramlijn gelegen elektriciteitscabine, vermoedelijk uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Laag, grosso modo vierkant gebouwtje onder plat dak.