Download als CSV-bestand
Tonen in Google Earth

De Inventaris van het Onroerend Erfgoed

Je zoekopdracht leverde 108 resultaten.

Vorige [ 1 2 3 4 5 6 ] Volgende
Geen afbeelding beschikbaar

Militair hospitaal

Albert Claudestraat 1, Albert Claudestraat 2-16, Albert Claudestraat 21, Albert Claudestraat 25, Albert Claudestraat 5, Artsen zonder Grenzenstraat 11-15, Artsen zonder Grenzenstraat 2, Artsen zonder Grenzenstraat 21-23, Artsen zonder Grenzenstraat 31, Artsen zonder Grenzenstraat 41, Artsen zonder Grenzenstraat 51-53, Artsen zonder Grenzenstraat 61, Artsen zonder Grenzenstraat 71, Artsen zonder Grenzenstraat 8, Jules Bordetstraat 10-12, Jules Bordetstraat 20-22, Jules Bordetstraat 30, Marialei 53, Marialei 61-67, Marialei 71-75, Paradeplein 1, Paradeplein 11-15, Paradeplein 12, Paradeplein 31-33, Paradeplein 32 (Antwerpen)

De bescherming omvat het Militair Hospitaal, meer bepaald de hoofdapotheek, de hoofdgebouwen en kapel van het hospitaal, het eraan verbonden augustinessenklooster en de omgevende tuinen en stratenpatroon. Ook de inkompoort aan de Lange Leemstraat is beschermd als monument.

Ketelhuis en schoorsteen

Benzineweg zonder nummer, Antwerpen (Antwerpen)

In een bocht van de Benzineweg, ter hoogte van Lot D, is een ketelhuis gelegen met fabrieksschoorsteen.

Petroleum-Zuid: stoomketel met ketelhuis en schoorsteen

D'Herbouvillekaai 100 (Antwerpen)

De stoomketel of stoomgenerator Steinmüller met ketelhuis en schoorsteen gelegen op de site van Petroleum-Zuid te Antwerpen, is beschermd als monument.

Lot XI - Bedrijfsgebouwen van de Belgian Benzine Company

D'Herbouvillekaai zonder nummer, 100, Lakweg zonder nummer, Naftaweg zonder nummer, Antwerpen (Antwerpen)

Op dit grote terrein, dat zich uitstrekt tot aan de Lakweg, bevinden zich verschillende gebouwen en installaties die teruggaan tot 1919-1920, toen de Belgian Benzine Company de nieuwe loten in concessie nam. Het ketelhuis met de bijhorende installatie is beschermd als monument.

Rederijgebouwen Red Star Line

Montevideostraat 3, Antwerpen (Antwerpen)

De Red Star Line-gebouwen maken deel uit van het magazijnencomplex opgericht door de legendarische scheepvaartmaatschappij Red Star Line. Deze maatschappij vervoerde tussen het einde van de 19de en het begin van de 20ste eeuw bijna drie miljoen passagiers naar de Verenigde Staten en Canada. De gebouwen aan de Rijnkaai fungeerden als één van de belangrijkste vertrekpunten van deze grote emigratiebeweging. Het Red Star Line 1-gebouw werd opgericht in 1894 ter vervanging van een ouder gebouw uit 1873. Het Red Star Line 2-gebouw werd opgericht in 1902, het Red Star Line 3-gebouw in 1922. Na een restauratie opende in 2013 het nieuwe Red Star Line Museum in het complex.

Lot I – Bedrijfsgebouwen American Petroleum Company

Naftaweg 21, Antwerpen (Antwerpen)

Ten zuiden van de Lakweg is een cluster bedrijfsgebouwen van de American Petroleum Company bewaard die tot de oudste en meest interessante behoren van Petroleum Zuid.

Geen afbeelding beschikbaar

Spinnerij Leurent met onmiddellijke omgeving

Doorniksesteenweg 151 (Avelgem)

De spinnerij Leurent ook gekende als de Groote Fabrieke met onmiddellijke omgeving, namelijk de directeurs- en conciërgewoning en kantoorgebouw, gelegen te Avelgem, is beschermd als dorpsgezicht.

Geen afbeelding beschikbaar

Spinnerij Leurent

Doorniksesteenweg 151 (Avelgem)

De spinnerij Leurent ook gekende als de Groote Fabrieke te Avelgem, is beschermd als monument.

Spinnerij Leurent

Doorniksesteenweg 151-153, Avelgem (West-Vlaanderen)

Voormalige spinnerij "Leurent" (Arlitex) of in de volksmond "De groote fabrieke"; waarvan hoofdgebouw, opslagplaats, koelvijver, schoorsteen, brandstofpomp en spoorlijn beschermd zijn als monument bij M.B. van 8/12/2000, onmiddellijke omgeving, directeurs- en conciërgewoning en kantoorgebouw beschermd als dorpsgezicht bij M.B. van 8/12/2000.

Maalderij De Nieuwe Molens

Kolenkaai 58, Brugge (West-Vlaanderen)

Leopold II-laan z. nr. Voormalige maalderij "De Nieuwe Molens" in 1911 opgericht naar ontwerp van architect E. De Weerdt (Gent) op gronden reikend tot aan de Kolenkaai en de Nikolaas Gombertstraat. Complex bestaande uit een vleugel aan de Leopold II-laan o.m. met machinekamer, molen, stoomketel met schouw en opslagplaatsen aan de Kolenkaai, indertijd verbonden door een spoorweg langs het water.

Geen afbeelding beschikbaar

Brouwerij Ten Ezele: brouwerswoning en aanhorigheden

Oude Zak 1 (Brugge)

De bescherming als monument omvat enkele onderdelen van voormalige brouwerij Ten Ezele, namelijk de brouwerswoning met voormalig ketelhuis en paardenstal, sanitair gebouwtje en de tuinmuur.

Brouwerswoning bij brouwerij Ten Ezele

Oude Zak 1, Brugge (West-Vlaanderen)

★ Nr. 1/ Ezelstraat en Speelmansrei. Voormalige brouwerswoning bij achtergelegen brouwerij "<italic>Ten Ezele</italic>" of "<italic>De Sterre</italic>" (ca. 1400-1935). Vrijstaand breedhuis van drie/vier trav. en twee bouwl. onder schilddak (twee dakkapellen); deels onderkelderd dubbelhuis gericht naar Ezelstraat, mogelijk met bewaarde oudere kern. Verankerde, bepleisterde en beschilderde

Stoommaalderij De Volder

Gentsesteenweg 53, Deinze (Oost-Vlaanderen)

Voormalige stoommaalderij De Volder, opgericht circa 1883 op de plaats van de verdwenen hoeve zogenaamd "Hof van Rode", door brand vernield in 1891, sinds circa 1900 zogenaamd "Moulins des Flandres", in 1924 opgeslorpt door "De Molens van Deinze" en herenhuis met bijhorende tuin opgekocht door Henri Liebaert (zie nummer 47), in 1976 verkocht aan het veevoederbedrijf De Brabandene.

Tapijtfabriek N.V. Royal Axminster

Magerstraat 37, Destelbergen (Oost-Vlaanderen)

Oudste bedrijfsgebouwen gesitueerd in de noordwest-hoek van de huidige bedrijfsoppervlakte, zijdelings grenzend aan de Kerkwegel (ten noordwesten) en achteraan (ten noordoosten) aan het vroeger tracé van de buurtspoorweglijn Gent-Wetteren-Hamme.

Stoomspinnerij en weverij Tissage de la Liève d'Eecloo

Gebr. Van De Woestyneplein 12, Eeklo (Oost-Vlaanderen)

Voormalig "Ets A. Van Damme, De Lieve", gelegen aan de Dullaert en het vroegere Leiken. Deze firma is een uitbreiding van het langs de Tieltsesteenweg/ Raveschootstraat gelegen bedrijf, dat steeds de hoofdzetel bleef. Van deze moederfirma resteren nog enkele productiehallen.

Geen afbeelding beschikbaar

Katoenfabriek Textiles d'Eecloo: onderdelen

Zuidmoerstraat 61 (Eeklo)

De bescherming als monument omvat het ketelhuis, de machinekamer, de schoorsteen, de weverijhallen en de ververij van de voormalige katoenfabriek Textiles d'Eecloo.

Katoenfabriek Textiles d'Eecloo

Zuidmoerstraat 61, Eeklo (Oost-Vlaanderen)

In 1912 bouwde de in 1911 opgerichte s.a. "Textiles d’Eecloo" op een binnenterrein tussen de Zuidmoerstraat en de Euerardstraat een "Tisseranderie de coton à vapeur", toegankelijk via een "chemin d’exploitation".

Bloemisterij Dallière

Brusselsesteenweg zonder nummer, Gent (Oost-Vlaanderen)

Bloemisterij volgens kadastergegevens opgericht in 1877. Alleenstaande neoclassicistische bloemistenwoning van het dubbelhuistype met drie traveeën en twee en een halve bouwlaag, onder schilddak (Vlaamse pannen, nok parallel met de straat).

Geen afbeelding beschikbaar

Brouwerij Ultra

Dobbelslot 14, Gent (Oost-Vlaanderen)

Deze brouwerij vond haar ontstaan in een klein brouwerijtje "De Zwaan" in 1834 door de Wwe B. De Ronne langsheen de toenmalige Herodeszak opgericht. Deze laatste, een circa 50 meter lange doodlopende steeg, bevond zich op de plaats van de huidige doorgang der brouwerij vanaf Dobbel Slot.

Geen afbeelding beschikbaar

Textielverdelingsbedrijf Alsberge-Van Oost (A.V.O.): machinehuis, ketelhuis, stoommachine

Drongensesteenweg zonder nummer (Gent)

Het machinehuis, ketelhuis en stoommachine Vandekerckhove van het Textielverdelingsbedrijf Alsberge-Van Oost (A.V.O.) te Gent, zijn beschermd als monument.

Je zoekopdracht leverde 108 resultaten.

Vorige [ 1 2 3 4 5 6 ] Volgende