Download als CSV-bestand
Tonen in Google Earth
Deze pagina afdrukken

De Inventaris van het Onroerend Erfgoed

Je zoekopdracht leverde 1715 resultaten.

Vorige [ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 .. 86 ] Volgende

Annunciatiekerk

Meusegemstraat 70, Meise (Vlaams-Brabant)

Landelijke parochiekerk met omringend kerkhof.

Archeologische resten van de middeleeuwse kerk van Lapscheure

Zeedijk 4, Damme (West-Vlaanderen)

Zeedijk nr. 4. Archeologische resten van de middeleeuwse kerk van Lapscheure, gelegen in de tuin van de nieuwbouwwoning nr. 4, ten oosten naast de dijk. Bij een opgraving in 1989 worden de funderingen van de kerk teruggevonden: Latijns kruis met schip van drie beuken. Op deze plaats is Lapscheure ontstaan, oorspronkelijk als hulpparochie van Oostkerke. In de loop van de 11de eeuw wordt Oos

Archeologische site

Oude Brugseweg_01 zonder nummer, Oudenburg (West-Vlaanderen)

Oude Bruggeweg z.nr. Archeologische site op de plaats van de verdwenen St.-Michielskerk, gekenmerkt door een kunstmatige verheffing in het landschap of "kerkheuvel", in de loop der eeuwen opgehoogd door o.m. de puinlaag van de vroegere gebouwen en de vele bijzettingen op het toenmalige kerkhof. In 1997 gerealiseerd door de stad Oudenburg i.s.m. het I.A.P. (Instituut voor Archeologisch Patrimoniu

Burgerhuis

Kerkstraat 24, Peer (Limburg)

Nr. 24. Rijhuis met geknikte voorgevel van thans vijf trav. en twee bouwl. onder zadeldak (n // straat, kunstleien) met gecementeerd O.-aandak met schouderstukken en schouw als topstuk, in kern mogelijk teruggaand tot XVII B, cf. steile dakhelling en krulankers met dito spie. Dit pand, met voormalig achterhuis z.g. “Diest”, behoorde toe aan de burgemeestersfamilie Ghijbels. Bepleisterde en

Christus Koningkerk

Rerum-Novarumplein zonder nummer, Gent (Oost-Vlaanderen)

De parochiekerk Christus Koning, aan het Rerum-Novarumplein ten westen van de Zwijnaardsesteenweg, werd opgericht in modernistische stijl in 1968 naar ontwerp van de architecten Adrien Bressers en Jean Gilson.

Christus Koningkerk

Louis Straussstraat 3, Antwerpen (Antwerpen)

* Parochiekerk Christus Koning Georiënteerde kruisbasiliek van 1928-30 n.o.v. J. Smolderen in modern romaans-byzantijnse stijl, geïnspireerd door het werk van H.P. Berlage en de basiliek van Koekelberg n.o.v. A. Van Huffel. Gelegen op beboomd en omhaagd terrein met parkeerterrein aan voorzijde. Gebouwd als Museum voor de Vlaamse kunst voor de Wereldtentoonstelling van 1930. Bedoeld als na

Christus Koningkerk

Oude Aardeweg zonder nummer, Wetteren (Oost-Vlaanderen)

Achterin gelegen kerkgebouw ten zuiden van de “"Christus Koningwijk" aan de Oude Aardeweg.

Christus-Koningkerk, school en parochiaal centrum

Gerard Davidstraat 2, 6, 10, Brugge (West-Vlaanderen)

Christus-Koningkerk, school en parochiaal centrum fasegewijs tot stand gekomen. Een noodkerk, naar ontwerp van architect L. Dugardyn, wordt in 1930 ingewijd. De architect krijgt onmiddellijk de opdracht tot het ontwerpen van een definitieve kerk, rekening houdend met het korte en brede perceel bouwgrond.

Decanale en parochiale kerk Sint-Pieter

Kerkplein 2, Puurs (Antwerpen)

Imposante, vrijstaande, georiënteerde kerk van zandsteen onder leien bedaking, opklimmend tot de eerste helft van de 15de eeuw, 17de en 18de eeuw.

Decanale kerk Onze-Lieve-Vrouw van Goede Hoop

Portaelsplein zonder nummer, Vilvoorde (Vlaams-Brabant)

Excentrisch gelegen en georiënteerde pseudo-basiliek in gotische stijl, opklimmend tot de veertiende eeuw en voorheen omgeven door een kerkhof, dat buiten gebruik werd gesteld in 1875, het werd ontruimd in 1891.

Decanale kerk Sint-Amelberga

De Linden zonder nummer, Zandhoven (Antwerpen)

Gelegen even ten zuiden van de oude dorpskern (zie Langestraat), omhaagd kerkhof rond de kerk. Het ontstaan van de parochie zou teruggaan tot de 13de eeuw. De gotische kerk dateert uit begin 16de eeuw, de toren van witte zandsteen werd verhoogd in 1689.

Decanale kerk Sint-Catharina

Vrijheid 153, Hoogstraten (Antwerpen)

Georiënteerde kruisbasiliek ingeplant ten oosten van de Vrijheid; in 1525-1546 opgetrokken in Kempense hooggotiek, doch grotendeels heropgebouwd na de Tweede Wereldoorlog.

Decanale kerk Sint-Jacob de Meerdere

Kerkplein zonder nummer, Lichtervelde (West-Vlaanderen)

Georiënteerde kruisbasiliek te midden van grastuin begrensd door een laag bakstenen muurtje geritmeerd door postamenten, met gebruik van arduin voor plint en topstuk.

Decanale kerk Sint-Jan-Evangelist

Kolonel Slaterplein zonder nummer, Antwerpen (Antwerpen)

Parochie opgericht in 1930, aanvankelijk "uiteenneembare" kapel namelijk een barak van het voormalige Engelse kamp. Huidige kerk naar ontwerp van F. Peeters, opgericht in 1932-1933, voltooid en ingewijd in 1936.

Decanale kerk Sint-Lambertus

Sint-Lambertusstraat 2, Westerlo (Antwerpen)

Ten oosten van het marktplein, excentrisch gelegen dekenale kerk met omliggend ommuurd kerkhof waarop grafmonumenten uit de 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw en eenvoudige zerken voor oudstrijders.

Decanale kerk Sint-Michiel

Sint-Michielsplein zonder nummer, Roeselare (West-Vlaanderen)

Dekanale kerk St.-Michiel Laatgotische kerk van 1504 met * W.-toren, ter vervanging van middeleeuws bedehuis dat in 1488 door troepen van Maximiliaan van Oostenrijk in brand werd gestoken. Tijdens de godsdiensttroebelen van XVI B (1566, 1582) gebruikt als verblijfplaats voor doortrekkende legerbenden. I.l.v. XVII uitgebouwde toren met scherpe spits en vier hoektorentjes (vgl. Sanderus, 1641, fig

Decanale kerk Sint-Niklaas

Grote Markt 48, Sint-Niklaas (Oost-Vlaanderen)

Nr 47. Decanale kerk van St.-Nikolaas Ruime, in hoofdzaak gotische kruisbasiliek ten 0. van het marktplein, geprangd tussen huizenrijen (Karaf. Mercierplein, H. Sacramentstraat, Apostelstraat). Het voormalige kerkhof is na talrijke inkrimpingen in de loop der eeuwen verwijderd in 1810 en heden omgevormd tot parkeergelegenheid . De bij de stichting van de parochie in 1217 bestaande kapel werd in

Decanale kerk Sint-Niklaas (Diksmuide)

Sint-Niklaasstraat zonder nummer, Diksmuide (West-Vlaanderen)

Beschermd als monument bij K.B. van 20.02.1939. Georiënteerd bedehuis na de Eerste Wereldoorlog heropgebouwd en na de brand ten gevolge van het bombardement van 1940 gerestaureerd tot begin jaren 1950.

Decanale kerk Sint-Pieter en Sint-Barbara

Grote Markt zonder nummer, Turnhout (Antwerpen)

Georiënteerde pseudo-basiliek, met vroeggotische kern uit de 13de - 14de eeuw, hooggotisch koor en transept, renaissancistische kruisingtoren, schip en zijbeuken in classicistische stijl.

Decanale kerk Sint-Pietersbanden

Marktplein zonder nummer, Hamme (Oost-Vlaanderen)

Marktplein z.nr. Decanale kerk Sint-Pietersbanden, beschermd als monument bij KB van 12.04.1974. Georiënteerde classicistische kerk met laatgotische westtoren ingeplant in het midden van het huidige Marktplein, oorspronkelijk omgeven door een ovaal kerkhof. Hamme kende een vrij vroege kerstening. De vermoedelijke schenking omstreeks 660 door Reinilde van Kontich, van het dorp Hamme aan d

Je zoekopdracht leverde 1715 resultaten.

Vorige [ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 .. 86 ] Volgende