Download als CSV-bestand
Tonen in Google Earth
Deze pagina afdrukken

De Inventaris van het Onroerend Erfgoed

Je zoekopdracht leverde 1358 resultaten.

Vorige [ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 .. 68 ] Volgende

Abdij van Steenbrugge

Baron Ruzettelaan 433-435, Brugge (West-Vlaanderen)

Baron Ruzettelaan nr. 435. Abdij van Steenbrugge. Abdijsite, in hoofdzaak gevormd door de abdijgebouwen uit 1875-1896 en 1955-1956. De abdij is gekend voor zijn religieuze uitgaven en uitgebreide bibliotheek.Reeds in 1133 is er sprake van een parochie Odegem, verbonden met het klooster van Sint-Trudo (cf. Sint-Trudostraat). De huidige wijk, Steenbrugge, overlapt grotendeels het oude Odegem

Administratief Centrum

Grote Markt 10, Menen (West-Vlaanderen)

Grote Markt nr. 10. Voormalige dekenij, nu in gebruik als Administratief Centrum. Volledige reconstructie van de voormalige neoclassicistische gevels. AFDELING ROHM WEST-VLAANDEREN, Cel Monumenten en Landschappen, archief nr. W/00435.

Geen afbeelding beschikbaar

Alleenstaande pastorie

Muiterij 9, Brakel (Oost-Vlaanderen)

Nr. 9. Alleenstaande pastorie met omringende tuin ten N.W. of schuin naast het kerkkoor van de St.-Jozefskerk van Everbeek-Boven. Bakstenen dubbelhuis van drie trav. en twee bouwl. onder schilddak (kunstleien), vlg. kadasterarchief gelijktijdig gebouwd met de kerk (ca. 1868). Typische zijdelingse aanbouwen onder steil lessenaarsdak. Rechth. muuropeningen met hardstenen latei onder rollaag.

Allmoezenierswoning en hovenierswoning

Kartuizersstraat 51, Brugge (West-Vlaanderen)

Kartuizersstraat nr. 51. Koppelwoning, gebouwd in 1928 aan de toenmalige Weidestraat, en in opdracht van de Commissie van Openbare Onderstand als woonhuis voor resp. de aalmoezenier en de hovenier van het preventorium (cf. Blauwkasteelweg). Heden in gebruik als secretariaat van een socio-medische organisatie. Uitgewerkt als villa met cottageallure, een dwars geplaatste middenvleugel wordt

Art-decoburgerhuis en pastorie

De Sevillastraat 120-122, Antwerpen (Antwerpen)

Twee identieke art-decohuizen van circa 1935, naar ontwerp van Jef Huygh.

Beenhouwerij Sint Marie

Walram Romboudtstraat 10, Brugge (West-Vlaanderen)

Walram Romboudtstraat nr. 10. Volgens opschrift voormalige "BEENHOUWERIJ STE MARIE". Voormalige locatie van "<italic>Kapelrie</italic>" of "<italic>Kapelriehuys</italic>". Breedhuis gedeeltelijk uitgevoerd volgens bouwvergunning van 1933. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel verlevendigd met sierpleisterwerk. Boven de deur een beeldnis met Mariabeeld. STADSARCHIEF BRUGGE, <italic>Gem

Begijnenhuizen

Begijnhof 70, 71-77, 74-78, Turnhout (Antwerpen)

Enkel- en dubbelhuizen van twee, drie of vier traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen); nr. 75 met dakkapel. In kern opklimmend tot de 17de eeuw, later verhoogd (zie zijgevel van nr. 78) en aangepast.

Begijnhofmuseum

Begijnhof 56, Turnhout (Antwerpen)

Voormalig woonhuis van de pastoor van het begijnhof Joannes Mermans (+ 1697), die in 1693 de "fondatie Mermans" stichtte; hierdoor konden minder bemiddelde vrouwen uit Mol, Balen, Dessel en omgeving en uit Turnhout hier begijn worden; het convent, bestemd voor acht begijntjes, werd naar zijn stichter Sint-Jansconvent genoemd.

Boerenburgerhuis

Schoolstraat 2, Wachtebeke (Oost-Vlaanderen)

Nr. 2. Boerenburgerhuis, naar verluidt vroeger tweegezinswoning en pastorie van Overslag. Deels omhaagd en door betonplaten afgesloten begraasd erf, grenzend aan de parochiekerk van Overslag. Z.W. georiënteerd woonhuis van zes trav. onder zadeldak (pannen, n // straat), uit XIX A. Verankerde bepleisterde en beschilderde voorgevel op grijsgeschilderde plint (o.m. imitatienatuursteen). Rechth. ven

Boerenwoning Oude Pastorie

Lauwstraat 34, Gent (Oost-Vlaanderen)

Voorheen omwald gebouw, naar verluidt opklimmend tot de 16de eeuw en gebouwd op de plaats van een kluis. Tot 1755 dienst doende als pastorie. Heden bouwvallig boerenhuisje met grote moestuin.

Geen afbeelding beschikbaar

Burgerhuis

Dorpsstraat 2, Zingem (Oost-Vlaanderen)

Nr. 2/ Alfred Amelotstraat. Burgerhuis met dubbelhuisopstand, drie trav. en twee bouwl. onder zadeldak (pannen, n // straat), gebouwd ca. 1860 als onderpastorie, naar verluidt op plaats van een vroegere kapel. Opgetrokken uit rode en bruine baksteen voor hoekpilasters, middenrisaliet en uitgewerkte muizentanden onder de houten kroonlijst. Lage arduinen plint en bakstenen sokkel afgewerkt met kwa

Geen afbeelding beschikbaar

Burgerhuis De Zwaan

Markt 26, Peer (Limburg)

Burgerhuis "De Zwaan", reeds vermeld in 1668, aanvankelijk burgemeesterswoning, van 1815 tot 1890 dekenij. Rijhuis met dubbelhuisopstand van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak tussen aandaken met schouder- en topstukken.

Geen afbeelding beschikbaar

Burgerhuis en gebouwen brouwerij Maenhout

Lomolenstraat 25, Aalter (Oost-Vlaanderen)

Nr. 28. Burgerhuis en bijhorende voormalige brouwerij Maenhout, later z.g. "St.-Arnold", opgericht in 1886-90 door Emiel Maenhout. Stopgezet in 1948. Woonhuis met klein voortuintje afgesloten doorijzeren hek op muurtje. Bakstenen lijstgevel met dubbelhuisopstand van drie trav. en twee bouwl. onder schilddak (pannen). Licht getoogde deur ( + tr. ) en vensters, op begane grond met witte p

Burgerhuis en pastorie

Moerstraat 26-28, Brugge (West-Vlaanderen)

Nrs. 26, 28. Twee diephuizen, achteruitspringend t.o.v. rooilijn, met klein voorplein afgesloten d.m.v. een smeedijzeren hek op arduinen basis; drie/vier trav. en twee bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen). Nr. 26. Pastorie van de St.-Jakobsparochie. Kern uit XV; neogotische gevel van 1890 n.o.v. architect J. Hubrecht (Brugge) slechts gedeeltelijk geïnspireerd op de oorspronkelijke. Verankerde

Burgerhuis uit het interbellum

24e-Liniestraat 2, Houthulst (West-Vlaanderen)

24e-Liniestraat nr. 2. Vrijstaand burgerhuis uit de jaren 1920-1930. Nu in gebruik als pastorie of onderpastorie. Parement van sierbaksteen, markerende metselverbanden o.m. voor erker.

Burgerwoning

Ter Moude 2, Zwevegem (West-Vlaanderen)

Ter Moude nr. 2. Dieper in gelegen burgerwoning. Vermoedelijk voormalige pastorie uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met voortuintje, aan de straat afgezet door laag bakstenen muurtje met buisleuning. Dubbelhuis met lijstgevel van rode baksteen verfraaid door druiplijstjes (benedenvensters) en borstwering (bovenvensters). Vernieuwd houtwerk.

Classicistische pastorie

Vroonstalledries 47, Gent (Oost-Vlaanderen)

Volgens memoriaal gebouwd in opdracht van bisschop Maximilianus Antonius van der Noot (bisschop van Gent in 1742-70), toen ook graaf van Evergem, in 1768. Alleenstaand huis in ommuurde tuin afgesloten door een ijzeren hek tussen dubbele vierkante pijlers.

Classicistische pastorie

Boudewijnstraat 2, Grobbendonk (Antwerpen)

Classicistische pastorie, van 1779-1780, naar ontwerp van deken Fr. Verheyen; haaks ingeplante bijgebouwen geven het ensemble een U-vormige plattegrond; later ommuurde voortuin met ijzeren toegangspoort tussen bakstenen pijlers.

Classicistische pastorie

Pastorijstraat 2, Dessel (Antwerpen)

Vrijstaande pastorie in classicistische stijl, gebouwd in 1778 naar ontwerp van Petrus Van Bergen en Jacobus Frou (Antwerpen); bepaalde elementen - voornamelijk in het interieur - dateren van eind 19de eeuw; aan de zuidzijde in verbinding met de sacristie van de parochiekerk, aan de noordzijde een grote ommuurde tuin met recentere garage.

Congregatiezaal en onderpastorie

Onze-Lieve-Vrouwstraat 1, Lebbeke (Oost-Vlaanderen)

Ten nooordoosten van de huidige Grote Plaats staat een opmerkelijk neogotisch gebouw dat met zijn voortrapgevel uitzag op het kerkhof. De ruime bakstenen constructie werd gebouwd in 1880 door de kerkfabriek van Lebbeke als privé-school op de plaats van een in 1858 gebouwd zondagsschooltje.

Je zoekopdracht leverde 1358 resultaten.

Vorige [ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 .. 68 ] Volgende