Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1848 resultaten


ID: 83731 | Bouwkundig element

De Waterpoort

Gillisplaats (Antwerpen)
De Waterpoort, ook "Porta Regia" of "Coninckxpoort" genoemd, werd opgericht in 1624 als een soort ereboog voor Filips IV van Spanje, zie opschrift aan de westzijde en als stadspoort, zie inscriptie aan de oostzijde.


ID: 214800 | Bouwkundig element

Schuilplaats uit de Tweede Wereldoorlog

IJsvogelstraat (Antwerpen)
Deze bunker is een Duitse Feldmassige Ausbau (FA) schuilbunker uit de Tweede Wereldoorlog met wanden in holle betonblokken en een betonnen dakplaat.


ID: 214795 | Bouwkundig element

Commandobunker schijnvliegveld Wilrijk

Klaverbladdreef (Antwerpen)
Commandobunker uit de Tweede Wereldoorlog, het betreft een afgeknotte kegelvormige constructie in gewapend beton met één kamer.


ID: 304920 | Bouwkundig element

Bunker type Tobruk

Laaglandlaan (Antwerpen)
Duitse bunker uit de Tweede Wereldoorlog van het type Tobruk met rond mangat. De bunker, gelegen in een weide ten westen van het Fort van Merksem, maakt deel uit van de zogenaamde Dnjepr-stellung, het landfront met antitankkanaal rond Antwerpen.


ID: 216067 | Bouwkundig element

Schans XVII

Sint-Bernardsesteenweg (Antwerpen)
Schans XVII is een betonnen pantserschans uit de binnenste fortengordel van de vesting Antwerpen, gebouwd in de periode 1906-1914. De schans maakt deel uit van het landschap gevormd door de domeinen 'Klaverblad' en 'Cleydael'.


ID: 212123 | Bouwkundig element

Duitse bunker

Sloepenweg (Antwerpen)
Langs de Sloepenweg, ter hoogte van de bomenrij, is een Duitse bunker bewaard. Het is een bunker van het type 668, geschikt voor zes personen, opgericht circa 1943.


ID: 214773 | Bouwkundig element

Commandobunker Civiele Bescherming

Willem Lepelstraat (Antwerpen)
Deze massieve, betonnen commandobunker is gelegen middenin het complex met sociale woningen op het bouwblok tussen de Kloosterstraat, Prekersstraat, Willem Lepelstraat en Van Craesbeeckstraat. De constructie dateert uit de periode na de Tweede Wereldoorlog, gekenmerkt door de politieke spanningen tussen oost en west.


ID: 301781 | Bouwkundig element

Bunker

Zandvlietse Dorpstraat 55 (Antwerpen)
Deze begroeide bunker is samen met twee kleinere exemplaren opgericht achter de huizen van Zandvlietse Dorpstraat nummers 51 tot 55.


ID: 301766 | Bouwkundig element

Bunker

Zuidhavendijk (Antwerpen)
Deze begroeide bunker is samen met het exemplaar aan de dijk van de Conterscherp opgericht in 1917.


ID: 81785 | Bouwkundig element

Kasteeldomein van Vichte

Vichteplaats 46-48 (Anzegem)
Volledig omwalde site, toegankelijk via relatief korte, gekasseide dreef uitgevend op bakstenen boogbrug, met op het einde imposant poortgebouw. Omwald opperhof met kasteel op motte. Neerhof met woonhuis, stalvleugel, schuur en duiventoren.