Frans Roucelstraat

Beschrijving

Straatje met landelijke bebouwing op rechter zijde (ten westen) vertrekkend aan het koor van de Sint-Jobskapel en uitlopend op een wegje naar akkers en weilanden. Interessant dorpsgezicht, samen met lage bebouwing ten oosten en noorden van de kapel en de grote hoeve ten westen, op de grens met Nieuwerkerken. Tot de tweede wereldoorlog stond ook een hoeve aan de linkerzijde van de straat (oosten); deze werd echter afgebroken en vervangen door nieuwe "villa"-gebouwen die gelukkig achterin werden ingeplant. Op de rechter zijde, aaneenschakeling van drie hoeven met bakstenen gebouwen onder pannen zadeldaken; zeer gesloten uitzicht met opeenvolgende blinde muren van aanhorigheden of omheiningen van de straatzijde.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle