Achtermaal

Beschrijving

Bochtige straat, best bewaarde getuige van het voormalig landelijk karakter van deze gemeente. Inplanting van enkele verbouwde gesloten hoeven uit de 19de eeuw, onder meer nummer 13 (woonhuis: nok loodrecht op de straat) en nummer 26, 28 (woonhuis: nok parallel aan de straat). Verschillende éénlaagse boerenhuisjes onder meer nummer 17, dubbelhuis van vijf traveeën met aanleunend poorttravee afgedekt met een zadeldak (Vlaamse pannen); rechthoekige vensters met arduinen lekdrempels en houten lateien.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle