Bethaniënstraat

Beschrijving

Gelegen in het gehucht Auwegem. Straten aangelegd in voormalige Bethaniënpolder met typische seriebouw uit het interbellum: rijhuizen van twee traveeën op de begane grond, één op de verdieping en pseudo-mansardedak (mechanische pannen); bakstenen lijstgevels met gecementeerde banden en vlakken, geritmeerd door brede erkers op de verdieping. De sociale woonwijk zogenaamd "Bethaniënpolder" met 147 nieuwe woningen, in opdracht van de Mechelse Goedkope Woning gebouwd tussen Frans Broersstraat en Dijle, dateert van 1985.

Auteurs: Plomteux, Greet