Hogeweg

Beschrijving

Oude kronkelende weg, die het gehucht Battel tussen Battelsesteenweg en Zennegat doorkruist; naar verluidt, overblijfsel van de Romeinse heirbaan van Keulen via Mechelen naar Temse, waarlangs ook de oudste kerk van Battel lag.

Straatbeeld getypeerd door kasteeldomein Hof ter Linden (de Zwaan), sociale woningbouw uit de jaren 1950, recente vrijstaande woningen en restanten van de voormalige landelijke bebouwing (onder meer aangepaste hoeven nummers 118-120, 126, 161, vervallen lemen schuur nummer 245 en oude hoeve nummer 253).

Bron: KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. 1995: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Mechelen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Plomteux, Greet