Sociale woonwijk Oud Oefenplein

Beschrijving

Ten oosten van de Antwerpsesteenweg gelegen sociale woonwijk, in de jaren 1950 en 1960 opgetrokken door de Mechelse Goedkope Woning; gekoppelde eengezinswoningen van twee bouwlagen en plat dak met voor- en achtertuin enerzijds, flatgebouwen anderzijds; de flatgebouwen aan het Vuurkruisenplein met duplexappartementen en vrijstaande trap- en liftkoker naar ontwerp van de architecten J. Van Meerbeeck en J. Coene, dateren van 1958. De bij de wijk horende vergaderzaal/gemeenschapslokaal zogenaamd "Oud Oefenplein", eveneens van 1958, werd ontworpen door de architecten J. Chabot, J. Faes, J. Van Cauwenbergh en E. Welch.

Bron: KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. 1995: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Mechelen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Plomteux, Greet