Stuivenbergbaan

Gelegen op Auwegem tussen Leuvensevaart en gehucht Stuivenberg. Landelijke omgeving.

Overwegend vrijstaande huizen, onder meer verschillende min of meer verbouwde hoeven uit de 19de en de eerste helft van de 20ste eeuw met losstaande bestanddelen onder pannen zadeldak, meestal nok loodrecht op de straat; verankerde bakstenen gebouwen met getoogde en rechthoekige muuropeningen. Best bewaarde exemplaren zijn de nummers 114, 126, 209 en 223. Nummer 203, rest van sterk vervallen, naar verluidt oudste hoeve op Stuivenberg, eertijds gedateerd 1801 door middel van ankers. In het centrum van het gehucht, devotiekapelletje toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw.

Auteurs: Plomteux, Greet