Dendermondsesteenweg

Beschrijving

In 1826 aangelegd op een nieuw tracé vanaf de Vier Armen (nu August Van Landeghemplein) als deel van de verbinding tussen Mechelen en Dendermonde, heden ter hoogte van het Fort van Breendonk doodlopend op de weg Antwerpen-Brussel (A12).

Drukke verkeersader met heterogene bebouwing uit de 20ste eeuw. Ten zuidwesten: gemeentelijke begraafplaats. Ten noorden, ter hoogte van de Schoolweg en August Van Landeghemplein, begraasd driehoekig plein met betonnen beeldengroep Hulde aan de arbeid van L. Eyckermans (circa 1956) en bronzen gedenkteken voor Koning Albert I van E. De Bremaecker (1969).

Auteurs: Steyaert, Rita