Notelaerdreef

Beschrijving

Zogenaamd naar de notelaars, die de karakteristieke begroeiing vormden van de Scheldedijken. Gerooid tijdens de Eerste Wereldoorlog. Heden rechtlijnige gekasseide straat, met in het plantseizoen 1988-1989 heraangeplante eikendreef, een groot deel eiken werd nogmaals vervangen in 1989-1990; lopend van aan de noordwesthoek van het kasteelpark, doorheen bosrijke polders richting Schelde en doodlopend op de Scheldedijk; hier bevindt zich het beeld "De Dijkgravin", uitgevoerd in kunststof en gesigneerd M. Coppens, 10/7/1991; ingehuldigd 25/6/1993.

• Gegevens verstrekt door de dienst Leefmilieu van de gemeente Bornem.