Hingenesteenweg

Beschrijving

Eertijds Kouterweg. Vrij lange straat vertrekkend van aan het station richting Hingene en doorsneden door de Rijksweg. Gekarakteriseerd door een zeer heterogene 20ste-eeuwse bebouwing: onder meer nummer 28 achterin gelegen kleinschalige woning van circa 1911; nummer 142 aangepaste burgerwoning met jaartal 1928.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Bornem, schetsen 1911/22.

Bron: DE SADELEER S., KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. 1995: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Puurs, Klein-Brabant, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n3, Brussel - Turnhout.