Spuistraat

Beschrijving

Vrij lange straat vanuit Eikevliet-centrum richting Puurs. In het begin met kleine aftakking "Spuistraatje" naar de kerk; kleinschalige, gevarieerde dorpsbebouwing, uit de tweede helft van de 19de eeuw: breed- (nummers 8-12) of diephuisjes (nummers 3, 6) van één tot anderhalve bouwlaag met licht getoogde of rechthoekige muuropeningen.

Op de splitsing met de Schoonaardestraat: bewaarde gietijzeren wegwijzer, blauw-wit geschilderd, uit het vierde kwart van de 19de eeuw.

Aanvullende informatie

Ook op de hoek van de Spuistraat met de Desiré Van Hoomissenstraat bevindt zich een gelijkaardige historische wegwijzer.

Auteurs : Hooft, Elise