Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Beschrijving

Breedhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl, gedateerd anno 1893, waarvoor bouwaanvraag naar ontwerp van E. Careels, (zie ook inscriptie gevel).

Bakstenen schoudergevel met verwerking van natuursteen voor decoratieve elementen; drie tot twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien). Begane grond met arduinen parement. Rechthoekige muuropeningen onder rondboogvormige druiplijst. Boogvelden met reliëfversiering, onder meer cartouches en medaillon met datering "anno 1893". Tweeledige top gemarkeerd door overhoekse topstukken en siervazen; gekoppelde rechthoekige vensters met tussenzuil.

• CAREELS H., Persoonlijk archief.
  • Openbare Werken Lier, Bouwingen, 1893.