Arme-Clarenstraat

Gemeente Mechelen
Deelgemeente Mechelen
Straat Arme-Clarenstraat

Beschrijving

Licht gebogen verbindingsstraat tussen de Melaan en de Nieuwe Beggaardenstraat. Oorspronkelijk eindigend aan de Oude Melaan en "Mosstraat" genoemd. In 1509 bouw van de Mosbrug en doortrekken van de straat tot de Nieuwe Beggaardenstraat. Huidige benaming vanaf de 16de eeuw naar de arme claren die zich in 1501 aan de Melaan vestigden.

Heden is de linkerstraatwand voornamelijk afgezoomd met doorsnee 19de- en 20ste-eeuwse rijhuizen. Enkele oudere arbeidershuisjes aan de overkant getuigen nog van de vroegere bebouwing.

Auteurs: Eeman, Michèle; Kennes, Hilde & Mondelaers, Lydie