Nieuwe Kapucijnenstraat

Beschrijving

Oorspronkelijk deel uitmakend van Ganzendries. Straat getrokken na de demping van de poel in 1627 voor de bouw van het kapucijnenklooster en waardoor benaming "Capucienenstraat", gewijzigd vanaf 1851.

Weinig boeiende bebouwing: rechterstraatzijde namelijk afgelijnd met appartementsgebouwen; overkant met verspringende rooilijn, overwegend bebouwd met 19de-eeuwse enkelbuizen van twee tot drie bouwlagen en dito traveeën, onder meer nummer 1-5 en 13-19. Thans maakt de straat deel uit van het herwaarderingsgebied Hoogstraat.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde