Pitzemburgstraat

Gemeente Mechelen
Deelgemeente Mechelen
Straat Pitzemburgstraat

Beschrijving

Kort straatje van de Leermarkt naar de Kruidtuin. Benaming "Herculeshoek" in de loop van het begin van de 19de eeuw.

Linkerzijde ingenomen door zijgevel van hoekhuis nummer 2 in de Lange Ridderstraat. Rechterzijde getypeerd door ensemble (nummers 2, 4 en 6) van drie bakstenen trapgevels (vier treden en topstuk) van twee bouwlagen onder zadeldaken (mechanische pannen), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw; drie traveeën op begane grond; twee (nummers 2 en 6) en een (nummer 4) travee op tweede bouwlaag. Getoogde muuropeningen met arduinen lekdrempels. Gecementeerde en beschilderde muurbanden.

Auteurs: Eeman, Michèle; Kennes, Hilde & Mondelaers, Lydie