Palingbrug

Beschrijving

Deze straat volgt de bedding van de oude burchtgracht, vertrekkend bij het Vleeshuis en eindigend bij de kaai. Vroeger liep ze nog verder tot onder de brug bij de Steenpoort. Hier zouden de palingverkoopsters hun waar aan de man gebracht hebben. In de 15de eeuw werd de gracht gedempt en in l498 werd met de eerste bebouwing begonnen. Op de noordzijde: groot complex uit het eerste kwart van de 20ste eeuw waarin de resten van de oude burchtmuur werden verwerkt. Onderdeel van de Vleeshuiswijk, zie Kuipersstraat.

Auteurs: Plomteux, Greet; Goossens, Miek