Sudermanstraat

Beschrijving

Tussen Korte Nieuwstraat en Eiermarkt. In 1551 aangelegd op de gronden van het voormalige klooster van de cellebroeders en "Suerstrate" genoemd. De naam Sudermanstraat herinnert aan de stichter van het cellebroedersklooster (1345) en werd in de 19de eeuw aan de straat gegeven. Hendrik Suderman heeft nog verschillende andere religieuze stichtingen te Antwerpen op zijn naam: de cellezusters (1345), het godshuis met kapel op de Schoenmarkt en het godshuis van de Derde Orde (1354).

Zuidzijde: heterogeen met enkele fraaie trapgevels en huizen uit de tweede helft van de 19de eeuw of de 20ste eeuw.

Auteurs: Plomteux, Greet; Goossens, Miek