Burgerhuis ontworpen door L. Van Boeckel

Beschrijving

Enkelhuis van twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig aan straat, mechanische pannen), waarvoor bouwaanvraag van 1907 naar ontwerp van L. Van Boeckel.

Bakstenen lijstgevel op arduinen plint met art-nouveau-inslag. Gele en witte baksteen voor onder meer muurbanden en bogen. Tudorboogvormige muuropeningen op de begane grond. Verschillend gevelritme op de bovenverdieping: centraal rechthoekig deurvenster met balkon op gebogen consoles; flankerende rechthoekige vensters met tegelpanelen op de borstwering. Gevelaflijning door middel van boogfries met tegelpaneeltjes voorzien van bloemmotieven; houten kroonlijst op imitatietandlijst en lange consoles.

• Openbare Werken Lier, Bouwingen, 1907.