Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

• is aangeduid als beschermd monument Stadswoning

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Oude kern Rekem

Beschrijving

Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder steil gebogen zadeldak (17de-eeuwse kern?), met classicistische voorgevelordonnantie van circa 1775, voor kort aangepast en voorzien van een nieuw baksteenparement.

Lijstgevel met houten kroonlijst op uitgesneden modillons. Getoogde benedenvenster (rechts), in de oorspronkelijke, rechthoekige omlijsting van kalksteen, geprofileerd en voorzien van een sluitsteen; aangepast venster, links. Getoogde bovenvensters in recente, bakstenen omlijsting. Oorspronkelijke deur in een geprofileerde, rechthoekige, kalkstenen omlijsting met neuten, sluitsteen en hardstenen tussendorpel. Oorspronkelijk houtwerk. Zijgevels met aandaken en muurvlechtingen.