Firmin Bogaertstraat

Beschrijving

Voorheen behorend tot de Kasteelstraat, waarvan het deel vanaf de AthurScheirisstraat tot de Hoogstraat heden Firmin Bogaerstraat wordt genoemd, naar een plaatselijke schoolbestuurder geboren te Grotenberge, 7-4-1893, en gestorven 9-4-1945, gegevens vermeld op gedenkplaat aan de gemeenteschool (nummer 10-12). Oostwand, (onpare nummers): heterogene bebouwing. Nummer 9: arbeidershuisje van het dubbelhuistype met één bouwlaag van drie traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), uit de 19de eeuw. Gecementeerde voorgevel op arduinen plint. Segmentboogvormige muuropeningen. Bebouwing uit eind 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw: lijstgevels nummer 11, 17, 19; topgevels (eerste helft van de 20ste eeuw) nummer 21, 23. Nieuwe bouw nummer 15. Westwand: belangrijke panden nummer 8, 10-12, 14; daartussen nieuwe bouw.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle