Markt

Beschrijving

Grosso modo rechthoekig geplaveid marktplein gelegen ten oosten van de Heldenlaan, met kerk ten zuiden, waarachter nog geasfalteerd pleintje dat eveneens bij de Markt behoort. Ten noorden, stadhuis (nummer 1) en Katholieke Kring (nummer 2), twee blikvangers op dit plein met voornamelijk 19de-eeuwse bebouwing van twee en een halve of drie bouwlagen en wisselend aantal traveeën; de begane grond is meestal tot horecabedrijf omgebouwd. Nummer 10-11-12, hoekhuis Stationsstraat: fraai herenhuis met arduinen parement aan marktzijde, onoordeelkundig verbouwd. Vernieuwd parement: nummer 14. Tevens nieuwe bouw.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle